Fabrika gotova do septembra

Bez autora
Apr 19 2011

Proizvodni pogoni i fabrički krug kompanije Fijat automobili Srbija u Kragujevcu trenutno su najveće gradilište u Srbiji na kojem radove izvodi više od 150 firmi sa svojom operativom i zaposlenima, kao i oko 1.000 Zastavinih radnika. Uskoro će startovati instaliranje savremene opreme za proizvodnju novih tipova automobila koja već stiže u Kragujevac, a na tom poslu biće angažovano više od 2.000 radnika. Rekonstrukcija Fijatove fabrike u Kragujevcu koja podrazumeva i instaliranje nekoliko stotina hiljada tona najsavremenije proizvodne opreme biće okončana u septembru, što znači da će probna proizvodnja novog Fijatovog modela (dva tipa automobila na istoj platformi - prim. Z. R.) početi kako je i planirano do kraja godine.

Fabrika gotova do septembraProizvodni pogoni i fabrički krug kompanije Fijat automobili Srbija u Kragujevcu trenutno su najveće gradilište u Srbiji na kojem radove izvodi više od 150 firmi sa svojom operativom i zaposlenima, kao i oko 1.000 Zastavinih radnika.

Uskoro će startovati instaliranje savremene opreme za proizvodnju novih tipova automobila koja već stiže u Kragujevac, a na tom poslu biće angažovano više od 2.000 radnika. Rekonstrukcija Fijatove fabrike u Kragujevcu koja podrazumeva i instaliranje nekoliko stotina hiljada tona najsavremenije proizvodne opreme biće okončana u septembru, što znači da će probna proizvodnja novog Fijatovog modela (dva tipa automobila na istoj platformi - prim. Z. R.) početi kako je i planirano do kraja godine.

Ovo je saopšteno nakon jučerašnjeg sastanka generalnog direktora kompanije FAS Đovanija de Filipisa sa predstavnicima Vlade Srbije u upravnom odboru FAS, predsednikom Ujedinjenih regiona Srbije i narodnim poslanikom Mlađanom Dinkićem i gradonačelnikom Kragujevca Veroljubom Stevanovićem.

Na sastanku je razgovarano i o pripremnim radovima za lociranje prateće Fijatove industrije u neposrednoj blizini kompanije FAS, odnosno na prostoru bivše kasarne u Grošnici. Rušenje vojnih objekata u toj kasarni najavljeno je juče, počeće uskoro, kako bi sredinom maja počela izgradnja pogona kompanija Džonson kontrol, Promo manjeto, HTL i Sižet. Italijanska firma Manjeti mareli imaće dve fabrike u krugu FAS-a, gde će i Džonson kontrol locirati jedan od svoja dva ovdašnja pogona. Domaći zvaničnici juče su menadžmentu FAS-a obećali da će putna infrastruktura (autoput do Koridora 10 i železnička pruga do Lapova) biti gotovi do proleća naredne godine, kada startuje serijska proizvodnja novih automobila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik